Index Vakbarát Hírportál

Mikola harmadjára is válik

2015. február 13., péntek 08:43

A szinglihordázó egykori fideszes miniszterelnökhelyettes-jelölt 11 évi házasság után elvált, írja a Blikk. Ez volt Mikola István harmadik sikertelen kapcsolata.

Az ügy

2004-ben Mikola István feleségének lánya házasságot kötött, és az első lakáshoz jutása érdekében 60 ezer svájci franknak megfelelő banki hitelt vett fel, amelynek törlesztéséért Mikola István vállalt kezességet. A hitelt felvevő családtag 2008-ban férjével és időközben született gyerekeivel Németországba települt, a hitel törlesztését pedig beszüntette.

A lap szerint Mikola most már csak volt felesége 2011-ben még kiköltözött Párizsba, amikor férjét kinevezték oda a Gazdasági Együttműködés és Fejlesztési Szervezet magyar nagykövetének, de már akkor is voltak feszültségek a kapcsolatukban. Mikola azóta a külügyminisztériumban dolgozik biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkárként.

A Blikknek nyilatkozott a feleség is a rövid válóper után:

Nagy kő esett le a szívemről, de az igazi meccs csak most követezik,

utalt  a következő vagyonmegosztásra.

Mikolának ezzel is komoly gondjai lesznek, amint két hete megírtuk, mindenét lefoglalta a végrehajtó. Mikola el is árulta, hogy mi történt, egy családtagja hagyta cserben, akiért kezességet vállalt.

Rovatok