Index Vakbarát Hírportál

Napokig kínozta zárkatársát, a börtönben ez fel sem tűnt

2015. február 13., péntek 10:28

A Fővárosi Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki  a börtönben folyamatosan és olyan súlyosan bántalmazta egyik zárkatársát, hogy az a sérülésekbe belehalt.

A vád

A Fővárosi Főügyészség emberölés minősített bűntette miatt - az erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő - férfival szemben életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta a vádiratban.

A vádirat szerint, a 48 éves vádlott már egy ideje a Budapesti Fegyház és Börtönben töltötte korábban kiszabott jogerős büntetéseit, amikor 2012 őszén a sértettel, valamint egy harmadik rabtársukkal közös zárkába helyezték.

 A vádlott egy idő elteltével agresszíven kezdett el viselkedni a nála idősebb és gyengébb fizikumú zárkatársával szemben, 2012. december 7. napját megelőzően már legalább egy hete rendszeresen, napi szinten bántalmazta, ütlegelte, rugdosta, megtaposta a sértettet.

A férfi 2012. december 7. napján már a reggeli órákban magatehetetlen állapotba került, de délelőtt a vádlott tovább bántalmazta, meztelenre vetkőztetve ütlegelte, rugdosta és fojtogatta.

Az egyik őr az ügyészség szerint éppen a zárka előtt haladt el, és a zajokra felfigyelt, ő értesítette a körletfelügyelőket, de a férfi már menthetetlen volt.

Arról nincs szó a vádiratban, hogy miként kerülhette el a börtönőrök figyelmét, hogy egy hete kínoztak egy zárkában egy embert.

Rovatok