Index Vakbarát Hírportál

Kigyulladt egy hűtőház a Szabolcs megyei Mátyuson

2015. február 15., vasárnap 08:57

Kigyulladt és teljes terjedelmében ég egy használaton kívüli hűtőház a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátyuson - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője vasárnap reggel az MTI-vel.

Dóka Imre azt mondta, a mintegy 650 négyzetméter alapterületű, szendvicspaneles épülethez vásárosnaményi, mátészalkai, baktalórántházi és kisvárdai tűzoltók is kivonultak. Riasztották a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot és a műveleti labort is.

Az épület hűtőköreiben lévő hatvan kilogramm hűtőgáz miatt a tűzoltók légzőkészülékekben kezdték meg az oltást - mondta a szóvivő. A hűtőház közelében nagyfeszültségű elektromos vezeték és gázátfejtő is van.

A tűzben az eddigi jelentések szerint senki sem sérült meg.

FRISSÍTÉS!!!

Nem sokkal dél előtt eloltották a mátyusi hűtőházban. A 650 négyzetméteres hűtőházban az utómunkálatokat végzik a tűzoltóegységek, munkájukat munkagép is segíti.

A tűzben az épületben tárolt göngyölegek és faládák semmisültek meg, valamint a tetőszerkezet harmada beomlott. A hűtőrendszerben lévő ötven-hatvan kilogrammnyi hűtőgáz teljes mennyiségben megsemmisült - olvasható a katasztrófavédelem oldalán.

Rovatok