Index Vakbarát Hírportál

Lebénult állatgondozó miatt emeltek vádat Zalában

2015. február 16., hétfő 17:11

Lezuhant egy állatgondozó egy garabonci istálló padlásáról, megbénult, ezért a nagykanizsai járási ügyészség most vádat emelt a munkaadó ellen, írja a Zalai Hírlap.

A baleset 2014. április 22-én reggel történt, amikor a gondozó felment az istálló padlásterébe, hogy szalmabálákat hozzon le a lovak almozásához. A két 2x2 méteres ledobó nyílást csupán egy-egy farostlemez fedte. A dolgozó az egyik alá húzta a kézikocsit, majd az OSB-lap félrehúzásával ledobta a kiválasztott bálát, ekkor azonban valamiért elvesztette az egyensúlyát, és leesett a nyíláson át.

A férfi többszörös zúzódást és törést szenvedett, megsérült két nyaki gerinccsigolyája is, ami miatt mind a négy végtagjára megbénult.

Az ügyészség szerint a balesetet az okozta, hogy a munkáltató nem gondoskodott megfelelően arról, hogy ne lehessen leeani a ledobónyílásokon keresztül. A Zala megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba a Zalai Hírlapnak elmondta, hogy a munkaadó, V. Ernő ellen maradandó testi fogyatékosságot és súlyos egészségromlást okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emeltek vádat.

Rovatok