Index Vakbarát Hírportál

Felfüggesztett börtönt és közmunkát kértek a felsőzsolcai támadókra

2015. február 19., csütörtök 13:42

Csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség hét emberrel szemben, mert egy balesetet okozó autóra támadtak az utcán – mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-nek.

Ahogy azt mi is megírtuk, október 6-án egy férfi autójával a fékezés ellenére is elsodort egy úttestre futó kétéves kisfiút, aki könnyebb sérüléseket szenvedett. A 22 éves férfi kiszállt, hogy segítsen, de a hozzátartozók ütni kezdték, az autó jobb első ablaküvegét betörték, és utasát, egy 23 éves férfit megpróbálták kihúzni a járműből. Az autó vezetője ezért visszaült a kocsiba és elhajtott a helyszínről, majd pár száz méter után megállt és értesítette a rendőrséget. Később a rokonok megjelentek a sértett házánál és életveszélyesen megfenyegették őt és családját.

Az ügyészség meglátása szerint a gyermek anyja azzal, hogy gyermekére nem figyelt, súlyos fokban megsértette szülői kötelezettségét és ezzel a gyermek testi épségét közvetlen veszélynek tette ki. Az ügyészség az ügyben azonosított hét vádlottal, köztük egy fiatalkorú férfival szemben garázdaság, kiskorú veszélyeztetése és zaklatás miatt felfüggesztett börtönbüntetés, illetve közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak.

Rovatok