Index Vakbarát Hírportál

Kész Zoltán meg akarja változtatni a hatalmat

2015. február 22., vasárnap 20:59

Megszűnt a Fidesz-KDNP kétharmada a parlamentben, jelentette ki a veszprémi győzelmét ünneplő sajtótájékoztatóján Kész Zoltán. Azt ígérte, hogy a hatalom igazi kritikusa lesz. A baloldali pártok nem győznek neki gratulálni, de már fideszes ellenfele és Navracsics Tibor is felhívta.

Nagy ünnepi sajtótájékoztatót rendezett Veszprémben Kész Zoltán, aki a baloldal támogatásával megnyerte az időközi választást. A majdnem végleges eredmények ismeretében Kész kijelentette:

Mostantól Veszprém a józan ész városa 

Kész szerint a veszprémiek megtették, amit az ország megkövetelt, megszűnt a Fidesz-KDNP kétharmados kormányzása a parlamentben. Azt is mondta, hogy tudja, a mostani győzelme azt is jelenti, hogy "a hatalom igazi kritikáját várják tőlem a választók. Ígérem, ezt kapják. Megvan az erőnk ahhoz, hogy megváltoztassuk a hatalmat". 

Kész arról beszélt, hogy már fel is hívta gratulálni fideszes ellenfele, Veszprém alpolgármestere, Némedi Lajos, és a körzet korábbi képviselője is, Navracsics Tibor. 

Megbeszéltük, hogy együtt fogunk tenni azért, hogy a város és a környező települések prosperáljanak.

Kész a sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva azt mondta, hogy korábbi ígéretéhez híven nem ül be egyik párt frakciójába sem a parlamentben.

Az elveimhez hű maradok, a programomat fogjuk megvalósítani.

Az újságírók rákérdeztek arra is, hogy napközben megvádolta Schiffer Andrást, az LMP társelnökét, hogy együttműködik a Fidesszel. "Schiffer Andrástól miért kérnék bocsánatot?" - kérdezett vissza Kész, majd odaszúrt még egyet az LMP-nek. "Örülök annak, hogy nemcsak a Fideszt vertük meg, hanem egy olyan pártot is, amely kész együttműködni a Jobbikkal" - fogalmazott.

A baloldali pártok nem győznek gratulálni

A Jobbik szerint a Fidesz bukott meg

A Jobbik szerint a vasárnapi veszprémi időközi országgyűlési képviselő-választáson nem a független jelölt győzött, hanem a Fidesz bukott meg. Az ellenzéki párt azt írta, hogy a választás megmutatta, az embereknek elegük van a Fideszből.

A Jobbik szerint "az Orbán-kormány folytatta mélyrepülését, a Kubatov-listákra épített gépezett összeomlott, mert az emberek már immunisak a kormány sajtóhazugságaival" szemben. Hozzátették, a vasárnapi nappal megszűnt a kétharmad, Tapolcán pedig "a második szöget a Jobbik fogja beleverni a kormány és az elmúlt huszonöt év lejáratódott politikai elitjének koporsójába" - utaltak az újabb, április 12-i időközi országgyűlési képviselő-választásra.

Rovatok