Index Vakbarát Hírportál

Írja meg az amerikai nagykövetnek, mit nézzen meg Magyarországon!

2015. február 24., kedd 12:29

Új videoüzenettel jelentkezett Colleen Bell, Magyarország új nagykövete. Miután kibulizta magát Orbán Viktorral és Arnold Schwarzeneggerrel Andy Vajna házibulijában, most arra kéri a magyarokat, hogy az amerikai nagykövetség Facebbook-oldalára írják meg, milyen helyeket nézzen meg Magyarországon.

Bell a videoüzenetben arról beszél, hogy mielőtt Magyarországra érkezett, azt ígérte Barack Obamának, hogy olyan nagykövet lesz, aki olyan helyekre is ellátogat az országban, amelyekre korábbi nagykövetek soha. Ebben kéri a magyarok segítségét: hová menjen el, mi az, amit mindenképp nézzen meg ahhoz, hogy jobban megértse az ország gazdaságát, sokszínűségét, történelmét, kihívásait? Azt ugyan nem ígéri, hogy az összes ajánlatot kipróbálja, de amiket igen, azokról be fog számolni.

Ne hagyják ki, én például biztos megírom Bellnek, hogy a mezőtúri Peresen − a Hármas-Körös legnagyobb holtágán − található Tajti kocsmáról ugyan lecsúszott, de a stégre épített padon még mindig belefuthat az alföldi fiatalság meghatározó élményeibe. (Itt elolvashatja a felhívást részletesen is.)

Rovatok