Index Vakbarát Hírportál

A kormányközeli álcivilek szerint az Amnesty téved, Magyarországon minden rendben

2015. február 25., szerda 16:15

Az Alapjogokért Központ nevű szervezet rögtön az Amnesty International jelentése után közleményt jelentetett meg, amelyet röviden úgy lehet összefoglalni:

Magyarországon tökéletes a jogbiztonság, senkit nem ér hátrányos megkülönböztetés, az Amnesty minden egyes megállapításában téved.

A szervezet megállapításainak értelmezésében segít, ha tudjuk: az Alapjogokért Központ még annyira sem „civil”, mint a Békemenetet szervező CÖF: vezetői nemrég még a KDNP különböző szervezeteinél dolgoztak. Vezetője Törcsi Péter az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) alelnökeként volt ismert, és Mikula Klaudia, IKSZ-tag, Rétvári Bence egykori gyakornoka.

Az Amnesty International az emberi jogi helyzet romlását tapasztalja Magyarországon, és következő területekefogalmazott meg kritikát:

Az Alapjogokért Központ a kormány szócsöveként a következőket válaszolta: 

 Az Igazságügyi minisztérium is megszólalt az ügyben, szerinte az AI jelentése felületes és egyoldalú. 

Megjegyzik például "Magyarország kormánya elutasítja a jogellenes elkülönítés minden formáját, elkötelezett a minőségi és esélyteremtő oktatás feltételrendszerének fejlesztése mellett, amely kulcsfontosságú a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkózása érdekében."

Ennek kapcsán érdemes megjegyezni, hogy Balog Zoltán miniszter jelenleg azon dolgozik, hogy törvényileg legyen felhatalmazása a szegregálásra jogosult iskolák kijelölésére. Ebben az ügyben az Alapjogokért Központ konferenciát szervezett, és arra jutott, hogy remek ötlet Balog Zoltán szegregációs törekvése.

A legutóbbi időközi országgyűlési választás pedig igazolta, hogy alaptalanok azok a vádak, amelyek szerint egy politikai oldalnak kedveznének a szabályok.

Rovatok