Index Vakbarát Hírportál

Gázolaj? Fű? Fegyver? Mindent egy helyen, Vecsésen!

2015. február 26., csütörtök 09:57

Közel kétezer liter adózatlan gázolajat, 97 tő kannabiszt és fegyvereket találtak egy vecsési kertes házban a pénzügyőrök.

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal közleménye szerint a ház lakója és bérlője nem tudta igazolni, honnan van 1700 liter gázolaja. A ház egyik fűtött, infralámpákkal, légkondicionálóval, szellőztetővel felszerelt szobában 97 kannabisznövényt és palántát találtak, a villanyórát pedig kikötötték. Előkerült még egy távcsöves és hangtompítós fegyver és fegyveralkatrészek is.

A bérlőt a pénzügyőrök a helyszínen elfogták, és átadták a rendőrségnek. A rendőrök őrizetbe vették a férfi élettársát is. A helyszínen találtak még egy maroklőfegyvert, 63 éles lőszert és több doboz kannabisz vetőmagot is.

A pénzügyőrök lefoglalták a több mint félmillió forint piaci értékű gázolajat, és költségvetési csalás miatt büntetőfeljelentést tettek az adóhatóság pénzügyi nyomozóinál. A rendőrség kábítószer-birtoklás, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint lopás miatt indított büntetőeljárást.

Rovatok