Index Vakbarát Hírportál

Orbán szerint Simicskából a sértettség beszél

2015. március 9., hétfő 12:52 | aznap frissítve

Orbán Viktor a Hír24 riporterének reagált Simicska Lajos vasárnapi kijelentésére.

A miniszterelnök azt mondta: „A tények magukért beszélnek, és minden információ elérhető. Javaslom, hogy azokat tanulmányozzák. Az ügyről pedig az a véleményem, hogy sajnálatos dolognak tartom, hogy a személyes sértettség ilyen mélyre juttathat bárkit. Egyébként ilyen csinn-bumm cirkuszokat csinálni a magyar politikában, nem látom értelmét."

Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert is megszólaltatták. „Az, hogy az akták hogyan, milyen módon kerülhetnek nyilvánosságra, nyilván egy parlamenti, többpárti megállapodásnak lehet majd az eredménye. Simicska Lajos, az utóbbi hetek eseményeit látva, elég öntörvényű személyiség, így tőle már semmilyen kijelentés nem lep meg” – tette hozzá Varga.

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke az ATV-nek azt mondta: Simicska most mindent megtesz azért, hogy bárkit befeketítsen. Kósa szerint már csak azért is elképzelhetetlen az Orbán elleni ügynökvád, mert amikor a szocialisták kormányon voltak, bármilyen irattárhoz hozzáférhettek, és ha valamilyen verifikálható adat került volna a birtokukba Orbán beszervezéséről, azt már régen nyilvánosságra hozták volna.

Simicska Lajos vasárnap váratlanul több interjút is adott, amelyekben azt állította, hogy a katonaságnál Orbán Viktornak jelentenie kellett róla. A miniszterelnökség reagált az interjúban elhangzottakra, és válaszként Orbán 2012-os, Vadai Ágnes hasonló témájú megkeresésére adott hivatalos nyilatkozatát küldte el a Mandinernek.

Így reagáltak az ellenzéki pártok

Az MSZP kezdeményezi a parlament nemzetbiztonsági bizottságának összehívását és Orbán Viktor meghallgatását. Tóbiás József pártelnök vasárnapi Facebook-bejegyzése után Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke is közleményt adott ki erről.

A Demokratikus Koalíció Simicska Lajost is meghallgatná.

Schiffer András, az LMP társelnöke szerint a Fidesz–KDNP-nek az igazságügyi bizottság keddi ülésén támogatnia kell az LMP javaslatait az állambiztonsági akták nyilvánosságára hozataláról, írja az MTI.

A Jobbik szerint ha Orbán Viktor nem tudja cáfolni Simicska állításait, akkor le kell mondania.

Rovatok