Index Vakbarát Hírportál

2,5 évet kapott az anya, aki kutyaházban tartotta a fiát

2015. március 11., szerda 09:45

A Debreceni Törvényszék első fokon 7 év 6 hónap börtönre ítélte Sz. Csabát kiskorú ellen elkövetett szexuális erőszakért, B. Tamás Zoltánnét pedig 2,5 évre kiskorú veszélyeztetéséért, írja a Blikk.

A vád szerint a 9 éves kisfiút az anyja és a nevelőapja olyan brutális körülmények között tartotta, hogy a gyerek mentálisan és testileg is alulfejlett maradt. Az ügyészség szerint a görbeházi nő gyakran váltogatta szeretőit, ilyenkor a gyereket kizárta a házból, aki jobb híján a kutyaházban húzta meg magát és a kutyatápból evett. Amikor B. Tamás Zoltánné megismerkedett Sz. Csabával, a kisfiút gyakorlatilag kitették az utcára. Ráadásul a gyereket az iskolaszünetben a férfi rendszeresen megerőszakolta és megverte, hogy ne mondja el senkinek a történteket.

Miután a családgondozó 2012 őszén sokadszorra is hiába próbált bejutni a házba, az önkormányzat segítségét kérte. A súlyosan alultáplált gyereket kiemelték a családból és nevelőszülőknél helyezték el, itt beszélt először arról, hogy miken kellett átmennie. A szakértők szerint csoda lesz, ha valaha is kiheveri a vele történteket. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért fellebbezett.

A Haon.hu korábbi cikke szerint az alkoholista anyának a kisfiún kívül még 9 gyereke van, ebből hat átmeneti nevelésben van, hármat pedig az apjuk nevel. A férfinak előző kapcsolataiból öt gyermeke született, ők szintén átmeneti nevelésben vannak.

Rovatok