Index Vakbarát Hírportál

Meghívták vendégségbe, majd megölték és elhamvasztották

2015. március 11., szerda 14:47

A Pécsi Ítélőtábla szerdán helyben hagyta annak a férfinak az első fokon kiszabott kilenc év börtönbüntetését, aki halálra verte egy vendégét, a holttestet pedig társával közösen elégette.

A történet öt évvel ezelőtt, a baranyai Cserdiben kezdődött, ahol az alkalmi munkákból élő férfi megtudta, hogy az őt és lakótársait rendszeresen támogató férfinak több heti munkabérét fizette ki a munkáltatója. Augusztus 25-én belekötött, majd bántalmazta a náluk vendégeskedő sértettet, aki ennek következtében meghalt.

Ezután elvették a mobiltelefonját, valamint néhány ezer forintját. A holttestet az udvari szemétgödörhöz húzták, éghető anyagokat és a véressé vált ruhákat rádobták, majd meggyújtották. A csontokat másnap szatyorban elvitték a helyszínről, és egy kiszáradt kútba dobták.

A férfi társának hét évnyi letöltendő szabadságvesztését szintén helybenhagyta az ítélőtábla, míg a nő egy év nyolc hónap, négy év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetését egy év, végrehajtásában három évre felfüggesztett fogházbüntetésre enyhítette. (MTI)

Rovatok