Index Vakbarát Hírportál

CÖF-aktivisták fenyegették meg a Madách gimnázium diákjait

2015. március 12., csütörtök 15:29 | aznap frissítve

Ahogy azt szerdán megírtuk, a váci Madách Imre Gimnázium tanári kara nemet mondott a Klik azon kérésére, hogy küldjenek 10 diákot és 1 tanárt a március 15-ei állami ünnepségre. Mint írták, „nem támogatják és nem is szervezik meg a diákok politikai színezetű rendezvényeken való részvételét." Továbbá elfogadhatatlannak tartják, hogy a diákok számára bárki is kötelezővé tegye, hogy részt vegyen ilyen ünnepségen. 

A Klik vagy az Emmi helyett váratlan helyről érkezett reakció, a Jövő Generációja Egyesület a Facebookon gyakorlatilag megfenyegette az iskola diákjait. Mint helyesírási hibáktól hemzsegő bejegyzésükben írták, szerintük az iskola vezetése meggyalázta a nemzeti ünnepet, és a törvényesen megválasztott kormány ellen neveli a legfiatalabb generációt.

Határozottan tiltakozunk az iskolai vezetés gyerekekre gyakorolt politikai befolyásoltsága ellen, melyel lényegében haza árulást követnek el. Kezdeményezzük az iskolai vezetőség és a 18. életévet betöltött hallgatók nevelő célú behívását a Polgári Védelem egységeibe egyúttal jelezzük, hogy minden erőnkkel azon leszünk, hogy az iskola diákjai ne nyerjenek felvételt egy felsőoktatási intézménybe sem amennyiben szót fogadnak a tantestület utasításának és távol maradnak a Budapestre meghírdetett ünnepségsorozattól.

Tisztelettel:

Egres Béla és Lovászi Fruzsina

Jövő Generációja Egyesület-Elnökség

Vámos Edina

Vác-CÖF klub - Péleusz nyelviskola

A Milla és az Együtt 2014 oldaláról letiltottak közössége-facebook

A Jövő Generációja Egyesület és a másik két aláíró szervezet legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy január elején petícióban kérték a kormányt , hogy vessék ki a netadót, sőt, legyen médiaadó is, amit mindenkinek be kéne fizetnie, akinek van tévéje, rádiója, internettel felszerelt készüléke. De legyen adó azoknak is, akik nem teljesítettek katonai szolgálatot és nem tagjai a polgárőrségnek, meg azoknak is, akik márkás ruhadarabokat vásárolnak.

Cikkünk megjelenése után a CÖF azt közölte az Indexszel, hogy visszaéltek a CÖF nevével, és a fenti állítás nem köthető a civil szervezethez.

"CÖF Klub kizárólag a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány Kuratóriumának döntése alapján hozható létre, és hangsúlyozni kívánjuk, hogy szervezetünk Vácott ilyet nem alapított. Megjegyzendő, hogy sem a már létező CÖF Klubok, sem azok tagjai nem bírnak felhatalmazással arra, hogy önállóan a CÖF-CÖKA nevében nyilatkozatokat tegyenek" - közölte a CÖF. 

UPDATE: időközben néhányan jelentkeztek, hogy a tudtuk nélkül került rá a nevük az iskolát elítélő nyilatkozatra. Az ő nevüket töröltük.

Rovatok