Index Vakbarát Hírportál

Megbüntették a jobbikost, aki nem állt fel Schweitzer József tiszteletére

2015. március 12., csütörtök 17:24

A budapesti XIII. kerületi képviselő-testület a csütörtöki ülésén úgy döntött, hogy leváltja Benke László jobbikos képviselőt a jogi és közbiztonsági bizottság éléről. Sőt, a képviselők azt is megszavazták, hogy egyáltalán nem lehet a bizottság tagja - értesült az Index.

Benke László volt az a jobbikos, aki egy hónappal ezelőtt ülve maradt, amikor a képviselő-testület ülésén egy perces felállással emlékeztek Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbira.

Gellért Lajos, a XIII. kerületi önkormányzat sajtófőnöke azt mondta, hogy Benke leváltását és kizárását a bizottságból 20 igen szavazattal és 1 nem szavazattal fogadta el a testület. Maga Benke szavazott a döntés ellen.

Vagyis az MSZP mellet a Fidesz, az LMP és az Együtt-DK-Moma képviselője is megszavazta a javaslatot. A pártok azért döntöttek így, mert Benke máig nem kért bocsánatot az ülve maradásért, amelyet a testületben minden más képviselő elítélt. 

A jogi és közbiztonsági bizottságot az előző ciklusban is jobbikos vezette, a XIII. kerületben a szocialisták ezt rendszerint átengedik az ellenzéknek. Benke leváltása után a jövőben egy fideszes képviselő fogja vezetni.

Rovatok