Index Vakbarát Hírportál

A Nyugati pályaudvart is bezárják

2015. március 13., péntek 15:29 | aznap frissítve

Az Indóház honlapja szerint a teljes Nyugati pályaudvaron vágányzár lesz június 22. és július 6. között. A kiírás vágányfelújítást, felsővezetéki és biztosító berendezési karbantartást ígér, és mivel az egész állomást kizárják a forgalomból, nemcsak az állomási vágányokon végezhetnek munkát, hanem akár a Ferdinánd-híd és a Városligeti elágazás környékén is.

Az IHO-n azt írják, csak remélni tudják, hogy nem a Rákosrendezőt nevezik ki új végállomásnak, hanem a váci vonatokat tovább közlekedtetik a 100a vonalon. 

A MÁV csak félig erősítette meg az Indóház információit, azt mondták, a Nyugati pályaudvar felújítását tervezik, de a munkálatok megkezdésének időpontjáról még nem született végleges döntés.

A pályaudvar karbantartása szerepel a vasúttársaság éves karbantartási tervében, ezért az igényt a vágányzárra már több mint egy éve leadták a Vasúti Pályakapacitás-elosztó Kft.-nek.

A tervezett munkákkal állítólag megszüntethetők a pálya állapota miatt elrendelt sebességkorlátozások, csökkenhetnek a forgalmi zavarok, fennakadások, és javulhat az utaskiszolgálás is.

Rovatok