Index Vakbarát Hírportál

Ilyen egy március 15., ha nem szakad a hó

2015. március 15., vasárnap 00:33

Orbán Viktor szónokol, Gyurcsány Ferenc nyilatkozatot tesz, Vona Gábor NEM mond beszédet Budapesten, az MSZP Ajkára vonul, megismerhetjük az LMP emlékezetpolitikai szakszóvivőjét. Keresztes Ildikó dalra fakad, a CÖF koszorúz, a tüntetők tüntetnek. És újra lesz Budán kutyavásár! A fél várost persze lezárják megint. Ilyen lesz az idei március 15.

Március 15, ha épp nem hull méteres hó az országra, akkor természetesen kokárdáról, ünnepi beszédekről, politikusi szónoklatokról, tüntetésekről és útlezárásokról. Most sincs ez másképp, a kormány, a pártok és a civilek ezúttal is tartalmas programokat állítottak össze az ünneplőknek.

De lássuk tételesen is a programokat. Kezdjük az állami rendezvényekkel:

Ha imádja a pártrendezvényeket

Akit nem érdekelnek az állami programok, netán egy-egy pártért lelkesednek, ne csüggedjenek, ők is megtalálják a megfelelő elfoglaltságot. Íme a pártrendezvények:

Ha imádja a civileket

A pártok mellett a civilek sem pihennek, két nagyobb civil rendezvényt is tartanak Budapesten.

Hol lesznek lezárások?

A március 15-i ünnepi rendezvények miatt Budapest több kerületében forgalomkorlátozásokra kell készülni. Vasárnap az Erzsébet hidat több órára, a budai Várat pedig egész napra lezárják a kocsiforgalom előtt.  

A Várba tömegközlekedéssel csak a Széll Kálmán tér felől, a 9 és 19 óra között percenként közlekedő 16A járattal, valamint a Clark Ádám térről induló budavári siklóval lehet feljutni. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kéri mind az autóval közlekedőket, mind pedig a közösségi közlekedést igénybe vevőket, hogy az egész napos rendezvények helyszínére mindenekelőtt a kötöttpályás járatokkal – elsősorban metróval – utazzanak autó helyett. A rengeteg menettrendi változást most nem soroljuk fel, útnak indulás előtt tájékozódjanak a BKK Info oldalán, illetve a BKK Zrt. Facebook-oldalán, ahol a társaság folyamatosan hírt ad majd a közlekedési változásokról.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint több helyen szombaton életbe lépett a - vasárnap esti órákig tartó - megállási tilalom. Ebben a listában kedvére böngészheti, hol lesz lezárás.

Rovatok