Index Vakbarát Hírportál

Mentegeti a Fidelitas a provokátorfigyelő oldalt

2015. március 18., szerda 19:43

A Fidelitas szerint ők csak az ünnepségek tönkretételét akarják megakadályozni a provokátorfigyelővel, baloldali aktivistákat akarnak leleplezni. A Fidelitas elnöke szerint az általuk indított oldal célja annak megelőzése, hogy "a baloldali pártok civil köntösbe bújva tönkretegyenek" bármilyen ünnepséget. Böröcz László az MTI-nek elmondta, a provokátorfigyelő csapatukat ellenzéki pártok élesen bírálták, és több ifjúsági szervezet feljelentést is tett.

A csapat megalakítását a Fidesz ifjúsági társszervezetének néhány napja megválasztott elnöke azzal indokolta, hogy "mindenkinek joga van tudni, kik azok a baloldali provokátorok, akik szét akarják verni" mások rendezvényét. Egyúttal arra kért mindenkit, "aki provokátorokat ismer fel", hogy küldje el nekik a nevüket, képüket. A Fidelitas elnöke délután az MTI-nek arról beszélt, hogy kezdeményezésük lényegét kissé félreértették.

Mint mondta, azt szeretnék, ha még egyszer nem fordulna elő olyan, mint a baloldalnak a március 15-i állami ünnepségen "elkövetett akciója". Ennek két olyan résztvevője is volt, akiről konkrétan tudják, hogy baloldali pártokhoz köthető, mondta.

A délelőtt bejelentett provokátorfigyelő Facebook-oldal azóta amúgy eltűnt, Böröcz azt mondta, bízik benne, hogy a Facebook visszaállítja majd az oldalt, mert nem éltek vissza személyes adatokkal. Arra az esetre ugyanakkor, ha nem így történne, közölte: "nyilvánvalóan meg fogjuk találni azt a felületet, ahol ezt ki tudjuk rakni". A Cink úgy tudja, azért tiltották le az oldalt, mert nem felelt meg az fb-alapelveiben rögzített elveknek.

Rovatok