Index Vakbarát Hírportál

7 év 6 hónapot kapott, mert csavarhúzóval támadt a mentősre

2015. március 24., kedd 15:15

Felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt 7 év 6 hónap börtönre ítélt a Hajdúböszörményi Járásbíróság egy férfit, aki begyógyszerezve és ittasan rátámadt egy őt ápoló mentősre, írja az MTI.

P. Tamás Gergőért azért ment ki a mentő tavaly áprilisban, mert erősen ittas állapotban ráesett egy kerékpártárolóra egy hajdúdorogi presszó előtt, és megsérült a feje. A férfit beültették a mentőbe, de útközben kikapcsolta a biztonsági övet, elővett a zsebéből egy csavarhúzót és a mentőápolóra támadt. Az ápolónak sikerült elhárítani a támadást, és amikor megállt a mentőkocsi, kiugrott és a vádlottra zárta az ajtót a rendőrség kiérkezéséig.

A vádlott a saját bevallása szerint begyógyszerezve és ittasan követte el tettét, és ezért nem emlékezett később sem tettére. A bíróság súlyosbító körülményként értékelte, hogy P. Tamás Gergő szabadulása után két hónappal, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el az újabb bűncselekményt és jelenleg is több eljárás folyik ellene.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítéséért fellebbezett, az ügyész gondolkodási időt kért.

Rovatok