Index Vakbarát Hírportál

Az év lúzere egy nyomkövetővel a lábán tört be

2015. március 25., szerda 10:19

Bár még csak március vége felé járunk, talán nem korai kiosztani Az év lúzere díjat T. Ferencnek, aki a Zsaru magazin cikke szerint a lábán elektronikus nyomkövetővel indult el betörni. Ráadásul úgy, hogy útközben többször is beszélt telefonon egy őt ellenőrző rendőrrel.

A 46 éves méhteleki férfi házi őrizetét egy vagyon elleni bűncselekmény miatt rendelte el a bíróság és kötelezte nyomkövető viselésére. T. Ferenc február 3-ra engedélyt kapott, hogy ügyvédi konzultációra menjen Szombathelyre, de a férfi ehelyett Budapesten látogatott meg egy 12. kerületi házat. 

A Szabolcs megyei rendőrségen aznap Hunyadi János volt ügyeletben, ő észlelte az elektronikus nyomkövető rendszeren, hogy T. Ferenc reggel 9-kor a Nyugati pályaudvarnál jár. Felhívta a férfit a mobilján, de azt állítólag egy rokona vette fel, aki azt mondta, hogy a férfi otthon hagyta a készüléket.

Pár perccel később az ügyeletes már a Széll Kálmán téren látta a nyomkövető jelét, ezért újra hívta T. Ferencet, akinek azt mondta, hogy maradjon ott, ahol van, küld érte egy járőrt. A jel azonban tovább mozgott, az ügyeletes ezért ismét felhívta az akkor már a villamoson ülő férfit, aki állítólag nem hallotta, hogy mit mond neki a rendőr.

Az ügyeletes értesítette a 12. kerületi rendőröket, akik a nyomkövető jele alapján a Diósárok utcában fogták el a férfit, amint kilépett egy házból. Mint kiderült, betört egy lakásba az erkélyajtón keresztül, értékek után kutatott, de végül zsákmány nélkül futott el, mert a kiérkező rendőrök megzavarták.

T. Ferencet lopás kísérletével gyanúsítják, ráadásul a házi őrizet szabályainak megsértése miatt előzetes letartóztatásba is helyezték.

Rovatok