Index Vakbarát Hírportál

Nem szerepel a nyilvántartásban a Habony által vezetett autó

2015. április 9., csütörtök 15:28 | aznap frissítve

Nagy sajtóvisszhangot váltott ki, hogy Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadót és Andy Vajna filmügyi kormánybiztost együtt látták egy Volkswagen kisbuszban március 29-én a Fő utcában. A sajtó éppen azt várta, hogy előzetes letartóztatásba helyezi-e a bíróság Tarsoly Csabát, amikor feltűnt az autó. A kisbuszban sem Habony, sem Vajna nem volt bekötve, ráadásul átmentek egy záróvonalon is.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter egy hete egy sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy kié az Orbán Viktoréhoz hasonlító kisbusz, azt felelte, reméli, hogy Habony Árpádnak és Andy Vajnának futja saját autóra, és nem állami kocsival járnak.

A Népszava most azt írja, hogy megpróbáltak utánanézni a NAE-045-ös rendszámú autónak, de az nem szerepel a hivatalos járműnyilvántartásban. A lap megkereste a Belügyminisztériumot, hogy megtudja, mi lehet annak az oka, ha egy autó nem szerepel a nyilvántartásban, de egyelőre nem kaptak választ. 

Az Index szintén kereste a kisbuszt a magyarorszag.hu gépjárműkeresőjében, de a Népszavához hasonlóan nekünk sem adott ki találatot a rendszer - pedig abban a régi, már 20 éve forgalomból kivont autók is benne vannak. Érdekes módon az eggyel kisebb és az eggyel nagyobb számú rendszám viszont szerepel a nyilvántartásban, az egyik szintén Volkswagen, a másik egy Audi.

Már nem NAE-045?

Egy olvasónk szerint az „Ügyfélkapu nyilvántartásában a keresett rendszám (NAE-045) nagy valószínűséggel azért nem található, mert a gépjárművet az adott rendszámmal kivonták a forgalomból. Erre valószínűleg azután kerülhetett sor, miután az autó rendszáma megjelent a sajtóban. Oka feltételezhetően az, hogy szeretnék elkerülni, hogy a rendszám alapján felismerhető legyen az autó a forgalomban. Azonban a rendszám még így megtalálható lenne a rendszerben, mint forgalomból kivont jármű. De amikor egy gépjárművet átrendszámoznak, olyankor az előző rendszámával az már nem található meg az Ügyfélkapu nyilvántartásában. Tehát a sikertelen keresésre a magyarázat az lehet, hogy az autó azóta már egy másik rendszámmal van forgalomban.”

Rovatok