Index Vakbarát Hírportál

Elviszik minden idők harmadik legnagyobb lottónyereményét?

2015. április 11., szombat 07:58

Biztosan több olyan ismerőse is befizetett a héten az ötöslottóra, aki sosem szokott. Ez nem véletlen. A héten ugyanis minden idők harmadik legnagyobb nyereménye a tét.

3 milliárd 755 millió forint.

Ebből az összegből rengeteg lélegeztetőgép jön ki, és aki megnyeri, gondolhat arra, hogy a Magyar Nemzeti Kereskedőházat is ki tudta volna segíteni, ha bent marad ennyi pénze a Quaestorban.

Az ötöslottó történetében az eddigi abszolút rekord 2003-ban volt, amikor több mint 5 milliárd forintot kapott a nyertes. 2012-ben pedig 4,1 milliárd volt a nyeremény, de ezen két embernek kellett osztoznia. (Gondolkodjon el egy pillanatra, és válaszoljon őszintén: ön mennyire lenne dühös, ha négy helyett csak 2 milliárdot nyerne?)

 

Múlt héten 47 négytalálatos volt, de az öt számot senkinek nem sikerült eltalálnia. A főnyeremény így több mint fél éve, a szeptember 13-i húzás óta halmozódik. 

Hogy mitől függ a nyeremény nagysága?

A Szerencsejáték honlapja szerint három tényezőtől:

Talán kevesebben tudják, hogy nem duzzad örökké ez az összeg: a halmozódás legfeljebb egy évig tarthat, és ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyereményt felosztják a többi nyertes között. De addig még van fél év.

Érdekes adatok az ötöslottóról

Rovatok