Index Vakbarát Hírportál

KDNP-s képviselő lányával él a letartóztatott Buda-Cash-vezér

2015. április 15., szerda 07:03

Családi kötelék fűzi össze Hargitai János KDNP-s képviselőt a letartóztatott Buda-Cash-vezérigazgatóval, Tölgyesi Péterrel – írta a Blikk. Hargitai János lánya, Linda ugyanis a bedőlt brókercég vezérigazgatójának, Tölgyesi Péternek az élettársa, aki március elejétől előzetes letartóztatásban ül.

Nem tudtunk semmit, váratlanul ért a brókerbotrány. A lányom sem sejtett semmit 

– mondta a Blikknek a politikus. Hargitai azt állította, hogy Tölgyesit alig ismeri. Talán ha háromszor találkozott vele, mert Budapesten laknak, a képviselő pedig vidéken. 

Ha tudtam vagy sejtettem volna, hogy egy csalóról van szó, akkor gondolhatja, megóvtam volna tőle a lányomat.

Hargitaiékat különösen rosszul érintette a brókerbotrány, hiszen pár hónapja gyerek is született a kapcsolatból, és a politikus lányának egyedül kell nevelnie a gyereket. Azt nem tudni, mikor szabadulhat a gyermek édesapja, akinek az előzetes letartóztatását hétfőn hosszabbította meg a bíróság július közepéig.

Hargitai azt is mondta, hogy a Buda-Cashnél a családi kapcsolat ellenére nem volt megtakarítása. „Mindig is az OTP-nél vezettem a számláimat, és nem is próbáltak rábeszélni, hogy a Buda-Cashhez vigyem a pénzem” – állította.

A most kiderült családi szál azért pikáns, mert Rogán Antal a Buda-Cash-botrány kirobbanásának másnapján bejelentette, hogy „itt az újabb szocialista brókerbotrány", hiszen számtalan összefonódás van a Buda-Cash-vezetők, illetve a Gyurcsány–Bajnai-kormányok emberei között.

Rovatok