Index Vakbarát Hírportál

Felfüggesztettet kapott a 3 milliót sikkasztó autista pénzszállító

2015. április 24., péntek 09:28 | aznap frissítve

Jogerős ítélet született annak a pénzszállítónak az ügyében, aki tavaly májusban a Futó utcából elsétált egy 25 millió forintot tartalmazó pénzeszsákkal, majd abból elköltött 3 millió forintot, írja a Blikk. A Fővárosi Törvényszék enyhítette a P. Richárd ügyében hozott elsőfokú ítéletet, letöltendő börtön helyett 1 év 6 hónapot kapott 2 évre felfüggesztve.

A bíróság elfogadta ugyanis azt a szakértői véleményt, miszerint a 24 éves fiú az autizmus egyik fajtájában szenved, szellemileg egy 10 éves gyerek szintjén áll. Az ítélet szerint P. Richárdot 5 évre eltiltották attól, hogy pénzszállítói hivatását gyakorolja.

Ahogy azt korábban megírtuk, Group 4 alkalmazottjának a pénzt a bankba kellett volna bevinni, de ő ehelyett elment egy plázába vásárolni, megnézett két filmet a moziban, este pedig elment egy éjszakai bárba. A pénzből 3 milliót költött el. A rendőrök hajnalban el is fogták, de miután nem került előzetesbe, a fiatalember másnap reggel be akart menni dolgozni, hogy ne veszítse el állását.

Arról, hogy P. Richárd betegsége ellenére hogyan kaphatott fegyveres pénzszállításra engedélyt, itt írtunk részletesen.

Rovatok