Index Vakbarát Hírportál

Brazíliában elkapták Kisbandit

2015. április 27., hétfő 10:47

 Brazíliában elfogták Lakatos Andrást, akit az alvilágban „Kisbandiként” ismernek – írja az MTI. Őt az alvilág pénztárosának tartják – elsősorban a 90-es évek illegális olajüzleteiből származó pénzt kezelte, és ezzel is lépett meg. 

A rendőrség honlapja szerint a brazil hatóságok április 23-án a Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján fogták el és vették őrizetbe a most 53 éves férfit, aki ellen csalás miatt adott ki nemzetközi elfogatóparancsot a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kisbandit a bíróság 2004-ben összesen több mint négyszáz rendbeli csalás miatt már elítélte 2 év 8 hónapra. A kilencvenes években nullkilométeres Dacia személygépkocsik eladásával hitegettek embereket, akiktől 1200-1300 márka előleget szedtek be. 

A bűnöző 1996-ban nagy lábon élt, majd tartozási spirálba került és hitelezői elől jobbnak látta ha elmenekül. Meg sem állt a Karib-tengeri Dominikáig. Az Aranykéz utcai robbantásban meghalt Boros Tamás egy régi rendőrségi videovallomásában arról beszélt, hogy adósságait az uzsorásként meggazdagodott Prisztás József vásárolta fel, hogy azokat az olajüzletből való részesedésre konvertálhassa.

Rovatok