Index Vakbarát Hírportál

Ellopták a gázcsövet, felrobbant a ház

2015. május 7., csütörtök 09:47 | aznap frissítve

Különösen nagy kárt okozva elkövetett közveszélyokozás és más bűncselekmény miatt emelt vádat három férfivel szemben a  Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség. A főügyészség sajtóközleménye szerint a tettesek ismerték a ház tulajdonosát, és tudták azt is, hogy nem mindig van ott a házban.

2013 decembere és 2014 januárja között ezért többször loptak el ezt-azt a házból. 2014. január 5-én a ház szuterénjében kézzel tépték ki a falon futó réz gázcsöveket. Amikor hallották a gázszivárgás hangját, és megérezték a kiömlő gáz szagát, az addig letépett 13 méternyi rézcsővel elmenekültek.

A letört csővégből a gáz legalább 12 órán keresztül ömlött. Amikor a tetőtérben lévő mélyhűtő láda automatikus kikapcsolódásakor szikra keletkezett, a gáz berobbant, és a ház teljesen megsemmisült.

A gázrobbanásban 25 másik ház és két autó is megrongálódott. A tettesek 69 millió forintos kárt okoztak. Az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőkkel szemben a főügyészség szabadságvesztés kiszabására és az okozott kár megtérítésére tett indítványt. 

Rovatok