Index Vakbarát Hírportál

Nem fogott semmit, de megmentette egy rendőr életét

2015. május 9., szombat 17:04

Rendőrhalál és újraélesztés a tóparton: a Szombathely melletti horgászversenyen Szabó Zoltán főtörzszászlós megmentette egy nyugdíjas kollégája életét. A Ponty tanyán nem sokkal korábban kezdődött el a verseny, amikor az alig előtte még viccelődő egyik horgász összeesett. Először a társai azt hitték, csak elbotlott valamiben, de aztán rögtön látták, hogy nagy a baj.

A feje teljesen elkékült, nem mozdult.

„Azonnal beugrott, amit a rendőrségen tanultunk, légzés és keringésvizsgálatot végeztem, és sem légzése, sem pulzusa nem volt. Azonnal elkezdtem a harmincas szívmasszázst, miközben kollégáim hívták a mentőket és biztonságos távolságba kísérték a gyerekeket” — mesélte a nyugat.hu-n Szabó Zoltán.

A rendőr először élesztett újra valakit. Azt mondja, nagyon jó érzés, hogy sikerült, és igazi csapatmunka volt. Mindenki segített valamiben.

„Talán furcsán hangzik: tudtam, hogy meghalt, de nem fogtam fel. Azon pörgött az agyam, hogy mit hogyan csináljunk. Nem volt idő megijedni. Csináltuk, amit kell.”

Az újraélesztett horgászt eszméletlen állapotban vitték kórházba. A lap azt írja, a társai azt remélik, hogy a következő horgászversenyen együtt emlegethetik azokat a pillanatokat, amikre László nem emlékszik, mert éppen holtan feküdt a tó partján.

 
 

Rovatok