Index Vakbarát Hírportál

Elmeorvos vizsgálja az asszonyverő fideszest

2015. május 16., szombat 12:33 | aznap frissítve

Átfogó elmeorvosi vizsgálat vár Balogh Józsefre, korábbi fideszes honatyára, aki szerdán állt bíróság elé élettársa, Terike bántalmazása miatt,  írja  a Blikk. A szakértők azt próbálják kideríteni, hogy van-e Balognál valamilyen személyiségzavar, és ez összefügg-e a cselekménnyel. Ha mindkét kérdésre igen a válasz, az akár enyhítő körülmény is lehet.

A lapnak nyilatkozó szakértő szerint három teszttel készítenek majd személyiségrajzot a politikusról, ha pszichológushoz kerül:

Balogh össze-vissza hebegett a bírósági tárgyalásán

A családon belüli erőszak jelképévé vált Balogh József, aki még ma is Fülöpháza polgármestere, szerdán állt a bíróság elé a súlyos testi sértés miatt. Zavaros vallomásáról az Index helyszíni tudósítója is beszámolt: Balogh bevallása szerint a híres vak komondoron kívül 200 kiló kakas feldolgozása, a stressz a parlamentben, az aggodalom a szeretett ember testi épségéért, a zsinórban négy tanyaprogramos előadás, a kölcsönadott bográcsok, a közelgő falunap és a pálinkára beszedett gyógyszer is mind közrejátszott abban, hogy a leggyakrabban csak Terikéként emlegetett élettársát, Sz.-nét úgy megütötte 2013. április 28-án hajnalban, hogy betört az orr-, arc-és a járomcsontja.

A bántalmazás közvetlen előzmény Balogh szerint az volt, hogy Terike vissza akart indulni Soltra segíteni elpakolni a lagzi után, de ő nem akarta, hogy a nő ittasan vezessen, ezt próbálta megakadályozni, Terike meg erre "behisztizett”. A tárgyaláson felidézték a korábbi vallomásait is. Vagy azokban, vagy ma élőszóban, de ezek a verziók mind felbukkantak:

A tárgyalás részletei ebben a cikkünkben olvashatók el.

A következő tárgyalás szeptemberben lesz, ítélet is akkorra várható. Legközelebb orvosok és szakértők tesznek majd vallomást, addigra a védelem indítványára egy pszichológus szakértő azt a kérdést is megválaszolja: vajon agresszív ember-e a vádlott.

Rovatok