Index Vakbarát Hírportál

Simicska hídját adta át Orbán Baján

2015. május 16., szombat 11:51

A jelentős ütemű magyarországi kerékpáros fejlesztésekről beszélt Orbán Viktor Baján, egy gyalogos-kerékpáros híd átadóján. A hidat a Közgép építette 630 millió forintból.

A miniszterelnök erről ugyanakkor nem besszélt, beszédét a kerékpáros fejlesztések köré építette. Orbán úgy tudja, „2010 óta 534 kilométernyi kerékpárút épült”, és jelenleg is 200 kilométer körülit építünk.

A jövő még ennél is fényesebb, 2020-ra számításai szerint 1000-1500 kilométernyi bicikliút készül el. A beszéd nem tette egyértelművé, hogy ebben az 1000-1500 kilométerben benne vannak a már létező szakaszok, vagy ez mind vadonatúj létesítmény lesz. Orbán ugyanakkor megemlítette, hogy a híddal együtt épülő kerékpárút nem készült el időre.

A kerékpárút átadása megcsúszott, szeretnék azt hinni, hogy a téli, jedvezőtlen időjárás miatt

– mondta, hozzátéve, hogy októberig ezt is befejezik.

Orbán Viktor a biciklizésről szólva kijelentette: Régi-új magyar divat a kerékpározás

Itt sem lesz szó Simicskáról

Orbán Viktor a Petőfi szigetet a Nagypandúr szigettel összekötő, 72 méter hosszú híd átadására érkezett Bajára szombaton. A miniszterelnök érzékeltette, hogy nem a híd nagysága volt látogatásának oka. „Nem is az a lényeg, hogy milyen hosszú egy híd, hanem hogy mennyi ideig vártak az elkészültére.”

 Ugyanakkor Baja fontos erődje a Fidesznek, mondta a miniszterelnök. Megemlítette, hogy a „jóisten felvitte Zsigó Róbert a dolgát az államtitkárságig”. Továbbá, hogy konkrét megállapodás ugyan nem született, de a polgármesterrel beszéltek új uszodáról, négysávos bekötő útról, és egy elkerülő út építéséről is.

A híd 630 millió forintba került, és a projektet még a Simicska-Orbán háború előtt kezdték el, így a kivitelező a Közgép lehetett. A céget a miniszterelnök nem említette meg beszédében. Ehelyett viszont nézzen meg a hídról egy könnyed, zenés összeállítást abból az időből, amikor még nem volt ciki a Közgép.

Rovatok