Index Vakbarát Hírportál

Fekete György: A pénz isteni hatalomra tör, a szabadság eszméit felfalja a szabadosság

2015. május 20., szerda 22:43

Háborúk csapkodnak szinte minden földrészen menekültek holttesteit ringatják a tengerek, a pénz isteni hatalomra tör és a szabadság eszméit felfalni látszik a szabadosság

- mondta ki Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke a Kárpát-haza Galéria Boldogasszony kiállításának megnyitóján a Várkert Bazárban.

 

Fekete szerint a kiállítás szervezői, házigazdái és a kiállító művészek

képeivel ellensúlyozzák a mai korban uralkodó világméretű békétlenséget.

A megnyitón Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is részt vett és beszélt. Szerinte örömteli, hogy ma Magyarországon egyre inkább újra megfelelően értékelik a szakrális művészetet.

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke szerint 1917-ben a világtörténelemben olyan eszme jelent meg, amely hivatalos ideológiává tette az ateizmust, szervezetten és erőszakosan terjesztette az istentagadást, pusztította az istenhitet és annak valamennyi intézményét. Ez az ateizmusra és materializmusra épített világbirodalom azonban szerinte összeomlott. A "mi dolgunk pedig az, hogy az élet szentségét, a szépség, a jóság, az igazság és a hűség, a felelősség és a hazaszeretet hitét mutassuk fel".

A rendezvényen mások mellett részt vett Schmitt Pál volt köztársasági elnök, Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, valamint a történelmi egyházak képviselői.

Rovatok