Index Vakbarát Hírportál

Corvinus-ügy: hamisított levél miatt tesz feljelentést az Emmi

2015. május 21., csütörtök 13:36 | aznap frissítve

Feljelentést tesz az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) amiatt a hamisított levél miatt, ami az Emmi fejléces papírján, a köznevelésért felelős államtitkárság egyik főosztályvezetőjének aláírásával terjed a neten.

A hamis levélben a főosztályvezető utasításokat ad a Budapesti Corvinus Egyetem rektori hivatalának az intézmény feldarabolásával kapcsolatban. A Thaisz Miklós főosztályvezető nevével szignált levélben olyan, első látásra is hiteltelennek látszó kitételek szerepelnek mint 

felszólítjuk a Budapesti Corvinus Egyetem Rektori Hivatalát, hogy kezdje meg a szükséges átszervezéseket és a szükséges épületek kiürítését.

vagy

ezen felhívás olvasóitól messzemenő titoktartást és lojalitást követelünk.  

A köznevelésért felelős államtitkárság nem adhat és nem is ad semmilyen utasítást felsőoktatási intézményeknek, közölte a tárca. A minisztérium szerint a "durva hamisítvány" célja, hogy feszültséget szítson a felsőoktatás szereplői között, szembeállítsa a hallgatókat, szülőket, oktatókat, döntéshozókat, és a rendszer szétzilálásával meggátolja az intézményrendszer biztonságos működését, előidézze annak negatív megítélését.

Kedden olyan hírek jelentek meg, hogy a Corvinus Egyetem budai campusát (volt Kertészeti Egyetem) eladják, az ott működő karokat pedig más egyetemekhez csatolják. Szerdán emiatt fórumot tartottak az egyetemen, ahol a rektor kijelentette: nem engedik szétszedni az egyetemet.

Palkovics László felsőoktatási államtitkár az Indexnek azt mondta: nem született ilyen döntés, még erre vonatkozó előkészítő anyag sem. Az agrárkarok átalakítására ugyanakkor Palkovics szerint szükség van. Azországban a mostani 14 helyett négy agrárképző centrumot akarnak létrehozni, ami több mostani kar sorsát érintheti. Az ingatlanok sorsáról csak ezután lehet dönteni. 

A Miniszterelnökség szerdán határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket is, amelyek szerint a felsőoktatás átalakításával kapcsolatos bármilyen döntés vagy tervezet és a Nemzeti Hauszmann Terv finanszírozása, így a budai Vár rehabilitációja között bármilyen összefüggés lenne.

Rovatok