Index Vakbarát Hírportál

Megint áll a víz az elátkozott aluljáróban

2015. május 21., csütörtök 11:33

Kiásták, megépítették fölé a vasúti hidat, majd félig betemették, most áll benne a víz, írtuk kereken egy éve a pilisvörösvári körúti aluljáróról, hozzátéve, hogy a fél környék ezen röhög. Azóta egyszer beomlott mellette a föld, átadták ideiglenesen, és most nem találják ki, mi van vele: újra áll benne a víz.

Legalábbis a videó szerint, amit Dávid ma küldött be nekünk:

A pilisvörösvári vasúti aluljáró eső után

A tavacskáról a Facebookon is megjelent egy fotó, a kommentelők hangulata viszont változóban, sokan már kínjukban nevetnek.

Az aluljáróról tavaly még azt nyilatkozta a NIF szóvivője, hogy az autósok sebességkorlátozással, ideiglenesen 2014. október végétől használhatják, véglegesen 2015 elejére fog elkészülni. 

Véglegesen még nem készült el, pedig már elmúlt 2015 eleje. Igaz, az aluljáró fölé tervezett esztergomi vonat se jár, nem is érthető, mit akarnak az autósok. Legutóbbi információk szerint majd valamikor nyáron elindul az első szerelvény, igaz, ideiglenes jelleggel dízel üzemmódban. A villamosítás ugyanis, aminek szintén kész kellene lennie, szintén csúszik. Pontosabban még el sem kezdődött.

Frissítés: Nagyobb szivattyút hoztak

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szerint a probléma oka, hogy az aluljárót ideiglenesen helyezték forgalomba, a vízelnyelő nincs még összekötve a vízelvezető csatornával, addig ideiglenesen egy szivattyú működik. A mai nap tapasztalatai alapján mától a kivitelező egy nagyobb kapacitású szivattyút fog üzembe állítani addig, ameddig a vízelvetés végleges kialakítása (2 hét múlva) meg nem történik.

Rovatok