Index Vakbarát Hírportál

Fazekas Facebookja havi 250 ezerbe kerül

2015. május 22., péntek 08:21

Külön munkatársat foglalkoztat Fazekas Sándor földművelődésügyi miniszter, hogy szerkessze a Facebook-oldalát, írja a Bors. A minisztérium a lapnak megerősítette: „havi nettó 248 900 forintot keres Fazekas segítője, akinek a munkakörébe tartozik nyilvános eseményeken a miniszter fotózása is".

Soknak tűnhet havi negyedmillióért alkalmazni egy külön embert, hogy posztolgasson a földművelésügyi miniszter Facebookjára, de ha valaki követi Fazekas napjait, láthatja: a miniszter gyakorlatilag egyetlen kolbászkóstolós, búzasimogatós, malacabajgatós meghívóra sem mondott még nemet. Így minden napra jut esemény, ahol le lehet őt fotózni, amit ki lehet tenni a Facebookra. Fazekas állítólag egyébként kifejezetten érzékeny ezekre a képekre, szereti maga beállítani a szereplőket, és tanácsokat ad a fotósnak, mit, hogy kellene.

A Bors megkérdezte a minisztériumot, hogy mi indokolja a külön embert, a minisztérium pedig azt válaszolta, hogy Fazekas „közszereplőként egyértelműnek tartja, hogy élete és munkája bizonyos eseményeibe betekintést nyújtson mások számára". Kiemelték azonban, hogy a Facebook-bejegyzéseket szerkesztő munkatárs más feladatokat is ellát. A cikk szerint a posztolandó fotókat is ő készíti.

Rovatok