Index Vakbarát Hírportál

Elvitte a milliárdos főnyereményt, vett egy Csepel biciklit

2015. május 26., kedd 08:15

Hónapok óta szerencsejátéklázban él az ország, az ötös lottó várható főnyereménye ezen a héten már 5 milliárd forint. Mindenkiben felmerül ilyenkor, mire költené a mesés nyereményt: luxusvilla, egy vitrinnyi Gucci, netán néhány kaszinó – minden családi összefogás nélkül! 

A Bors megkereste az első magyar lottómilliárdos ismerőseit, hogy rekonstruálják, mi történt, miután megfogta az isten lábát. 1999-et írunk, a nagy pénzt pedig egy ma az ötvenes éveiben járó házaspár vitte el a 22, 25, 48, 70, 73 számokat tartalmazó szelvénnyel. 

A pár egy nyugat-magyarországi városban élt, egy öreg, szakadt japán autóval mentek Budapestre, hogy kitöltsék a nyeremény átvételéhez szükséges papírokat. Egy társasházban laktak, mindketten középfokú képzettséggel rendelkeztek: a férfi gyári munkásként dolgozott, a nő egy hivatalban. 

Első beruházásuk a nyereményből egy Csepel bicikli volt, mert az előzőt ellopták a lépcsőházukból.

A Borsnak nyilatkozó ismerősük szerint a nyeremény nem bolondította meg őket, hosszú ideig nem változtattak a szokásaikon, egyikük sem adta fel a munkáját. Csak évek múlva kezdték el költeni a pénzt, vettek egy házat Ausztriában, hónapokig utazgattak a világban, a vagyonukat ma főleg állampapírban tartják. A pénzből adtak a rokonaiknak, illetve egy alapítvány állandó támogatói lettek. A férfi ma már nyugdíjas, a nő pedig a vállalkozásukat viszi. 

Rovatok