Index Vakbarát Hírportál

Matolcsyék nem sajnálják a pénzt saját kastélymenedzserüktől

2015. június 11., csütörtök 20:26

1,9 milliós havi fizetést kap a jegybank üdülési célokra megvásárolt tiszaroffi kastélyának vezetője, Müller Dániel András. Az RTL Híradója szerint kívül kastélymenedzser felesége is jól fizető állásban dolgozik az MNB kommunikációs osztályán. Matolcsy György jegybankelnök idén az infláción felüli béremelést irányzott elő a dolgozóknak.

Az MNB tavaly 415 millió forintért vette meg a tiszaroffi kastélyt. Még a nyugati lapok is felfigyeltek az ingatlanvásárlásra: az MNB ugyanis azzal a jegybankoktól szokatlan magyarázattal indokolta a váráslást, hogy így kíván üdülési lehetőséget biztosítani saját dolgozói számára. Azóta állítólag továbbképzéseket és kihelyezett testületi üléseket is tartanak ott.

A jegybank tiszaroffi üdülő- és konferencia-központjánál a helyiek szerint nagy a forgalom. A kastélyból a magas falak és bokrok miatt nem sokat lehet látni. A kastélyba az RTL Klub stábja sem tudott bejutni. Azt mondják, hogy egy év alatt csaknem 50 munkahelyet hoztak létre a faluban. Az üzemeltetéshez alapított társaság a cégadatok szerint 42 embert foglalkoztat.

Az MNB Jóléti Humán Szolgáltató Kft-t tavaly jegyezték be 50 milliós törzstőkével, vezetője december óta Müller Dániel András, aki havi bruttó 1 millió 900 ezer forintot keres.

Az RTL Híradó telefonon érte el Müller Dániel Andrást, de ő nem akart nyilatkozni.

A vezető felesége a jegybank kommunikációs osztályán dolgozik, és már a nemzetgazdasági tárcánál is Matolcsy György munkatársa volt.

Az MNB-ben nemcsak a dolgozók pihenésére figyelnek: idén az infláció felett, 5 százalékkal emelték a béreket.

Polt Péter legfőbb ügyész felesége, Polt-Palásthy Marianna személyzeti vezetőként majdnem 5 milliót keres havonta – emlékeztettek a hírműsorban.

Rovatok