Index Vakbarát Hírportál

A Fidelitas gyurcsányozással zavarta meg a szocialista kongresszust

2015. június 12., péntek 17:16

A Fidelitas is kihasználta, hogy az Európai Szocialisták Pártja (PES) Budapesten tartja a kongresszusát. A szervezet elnöke, Böröcz László pár fidelitasossal és molinóval el is ment a tanácskozásnak otthont adó Budapest Kongresszusi Központhoz, és nem másról tartott sajtótájékoztatót, mint Gyurcsányról. 

A Fidelitas arra kéri az Európai Szocialisták Pártját, hogy szólítsa fel az Európai Uniót a Gyurcsány Ferenccel kötött szerződés felmondására, a volt miniszterelnököt pedig az eddig felvett pénz visszafizetésére

- idézte Böröcz szavait az MTI.

A sajtótájékoztatón a Fidelitas aktivistái a "Gyurcsány Ferenc köszöni az Európai Unió 1,5 milliárd forintos támogatását" feliratú, angol és magyar nyelvű transzparenseket tartottak a magasba, miközben lejátszották az őszödi beszéd felvételét.

Böröcz azt is mondta, hogy az EU azzal, hogy "1,5 milliárd forintos megbízási díjú szerződést juttat Gyurcsány Ferencnek, illetve háztáji vállalkozásának, az Altusnak, burkolt pártfinanszírozást hajt végre". Dobrev Klára, az Altus vezetője, Gyurcsány felesége hasonló kijelentések miatt tett feljelentést.

Az Európai Szocialisták Pártjának a DK amúgy nem tagja, így nem teljesen világos, hogy nekik mi közük van Gyurcsányhoz, az Altushoz. 

Az MSZP visszavág

A sajtótájékoztató befejezése előtt Tüttő Kata, az MSZP országos elnökségének tagja, XII. kerületi önkormányzati képviselő azt közölte Böröcz Lászlóval, hogy az Európai Szocialisták Kongresszusán ennél sokkal fontosabb problémákról tanácskoznak.

Például arról, hogy miként teremthető munka ötmillió állástalan európai fiatal számára, valamint arról, hogy milyen - például az atomerőművekkel szemben alternatívát jelentő - megújuló energiahordozók léteznek - mondta. Majd ezzel kapcsolatos kiadványokat adott át Böröcz Lászlónak.

Rovatok