Index Vakbarát Hírportál

Orbán az embercsempészeket figyelmezteti

2015. június 12., péntek 08:50

Elsősorban az embercsempészekhez szól a kormány bevándorlással kapcsolatos plakátkampánya, amelynek célja, hogy minden embercsempészhez, útvonaltervezőhöz és megélhetési bevándorlóhoz eljusson a hír: Magyarország az a hely, amelyet el kell kerülniük – derült ki Orbán Viktor szokásos péntek reggeli, Kossuth Rádiónak adott interjújából a 180 perc című műsorban.

A kormányfő szerint az emberek nagy többsége egyetért azzal, hogy a bevándorlás veszélyes, az „életszerűtlen” elméletet képviselő politikai erők azonban hangosabbak. Orbán Viktor a liberális értelmiség akcióit egy rendkívül kicsi, de hangos kisebbség képviseletének tekinti, amely azonban "teljesen szemben áll az élettapasztalattal" – idézte Orbánt az MTI.

A Cink.hu azt emelte ki, hogy Orbán szerint ha baloldali kormány kormányozna most, akkor több százezer menekült lenne már itt, és három év múlva azt sem tudnánk, Londonban, Párizsban vagy Budapesten vagyunk éppen.

Nem is durva a plakát, határzár is jöhet

A plakátok megfogalmazását inkább enyhének találta Orbán. Nem azt mondja, hogy ide nem lehet jönni, hanem azt, hogy be kell tartani a törvényeket – mondta Orbán. Igaz, nem idézte fel a „Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját” feliratú plakátot, amely ennek épp ellentmond.

A kormány keresi a megoldásokat, a bevándorlással kapcsolatban, ehhez a jövő szerdán meghallgatja a belügyminiszter javaslatait is.

Minden lehetőséget végigvesznek, ide értve a teljes fizikai határzár lehetőségét is

– mondta a kormányfő. A szerb és a magyar kabinet július elején tart kormány-csúcstalálkozót, ahol számba veszik a tisztázandó kérdéseket.

    "Nem tartjuk helyesnek, hogy ránk küldik a menekülteket, már Szerbia területén fel kellene tartóztatni őket" – jelentette ki.

Orbán szerint az Európai Unió költségén, de azon kívül kellene fogadóállomásokat kialakítani

és lehetővé kellene tenni, hogy a tagállamok eldönthessék, befogadják-e a belépni szándékozókat.

Rovatok