Index Vakbarát Hírportál

A rendőrség is keresi a kórházból megszökött, cukorbeteg kislányt

2015. július 2., csütörtök 14:32 | aznap frissítve

A Gödöllői rendőrkapitányság is kiadta a körözést arra a 12 éves kislányra, aki az Eltűnt emberekért nevű Facebook-oldalra kirakott bejegyzés szerint még hétfőn tűnt el a Heim Pál gyerekkórház toxikológiai osztályáról.

A bejegyzés szerint Szénási Rebeka Julianna súlyos cukorbeteg, aki hétfő esti eltűnése óta nem kapott inzulint, ezért azt kérik az emberektől, hogy ha megtalálják, azonnal hívjanak hozzá mentőt is. A kislánynak állítólag beteg a mája is.

Szénási Rebeka 165 centi magas, kb. 60 kilós, koránál fejlettebb kislány. Hosszú, barna haja van, aminek a vége zöldre van színezve. Ruházata nem ismert. Különös ismertető jegye, hogy karján és mindkét lábán vágások nyomai vannak.

Kérik, hogy aki a kislány tartózkodási helyéről, vagy az eltűnés körülményeiről információval rendelkezik, hívja a 112-es számot, vagy a telefontanú ingyenes vonalát (0680 555 111).

Az Index többször kereste a Heim Pál Gyermekkórházat az ügyben, de idáig nem válaszoltak arra a kérdésünkre, hogy valóban az osztályukról szökött-e meg a lány, és hogy életveszélyben van-e.

Frissítés: A kórház délután 3 órakor küldött levele szerint az állandó gyógykezelésre szoruló, krónikus beteg kislány "az intézmény biztonsági rendszerét kijátszva önkényesen távozott. A szökést a személyzet 4 percen belül észlelte", ezután értesítették a szülőket és a rendőröket. Az ügyben belső kórházi vizsgálat indult. Arra a kérdésünkre viszont nem kaptunk választ, hogy életveszélyben van-e a lány.

Rovatok