Index Vakbarát Hírportál

Öt évig nem taníthat a pedofilgyanúba került piarista tanár

2015. július 2., csütörtök 13:29

Jogerős ítélet született a napokban a nagykanizsai piarista iskola volt tanárának az ügyében, írja a zaol.hu. A 36 éves teológus 2009-től földrajzot és kémiát tanított az iskolában. A cikk szerint beismerte, hogy meg nem engedhető módon közeledett két diákjához az előző évben: egy 13 éves fiút a szexuális szokásairól kérdezgetett, egy 16 éves fiúnak pedig az interneten tett szexuális célzásokat.

A férfi az ítélet szerint viselkedésével károsan befolyásolta a fiatalok lelki fejlődését. Két rendbeli kiskorú veszélyeztetésében mondták ki bűnösnek. Felfüggesztettet kapott: másfél év szabadságvesztést három év próbaidőre felfüggesztve. A járásbíróság ezen kívül öt évre eltiltotta a foglalkozása gyakorlásától. A döntés jogerős, senki sem fellebbezett.

Az MTI korábbi rendőrségi információja szerint a piarista iskola igazgatója tett tavaly nyáron bejelentést az ügyben. Felidézik, hogy az esetről akkor először beszámoló Kanizsahír portálnak az egyik fiú édesanyja azt mondta: tudomása szerint a tanár az előző munkahelyein is hasonló ügyekbe keveredett.

Rovatok