Index Vakbarát Hírportál

Nem indul eljárás a szexet követelő nőgyógyász ellen

2015. július 15., szerda 09:15

A Blikk úgy tudja, hogy hiába tett feljelentést három nő is az ellen a nőgyógyász ellen, akiszexet követelt hálapénz helyett, a rendőrség lezárta a nyomozást. 

Az ügyet az RTL Klub Házon kívül című műsora mutatta be, riportjukban a sértettek azt állították, hogy a fővárosi kórházban dolgozó főorvos SMS-ben és cseten zaklatta pácienseit, hogy fizetés nélkül is megoldható a szülés. Egyiküket, egy várandós nőt arra akarta rávenni, hogy "látogassa meg, amikor ügyeletes", másikukat aberrált szexuális dolgokkal ostromolta, amelyekre ha nem reagált, akkor mindig megsértődött.

A férfit végül egy harmadik nő buktatta le, aki cseten válaszolgatni kezdett az orvosnak, hogy kiderítse, mibe kerülne a műtéte az orvos szabályai szerint. Arra a kérdésre, hogy hányszor kell majd „fizetnie”, az orvos úgy felelt:

Amíg nem mondom, hogy vége. Jössz, amikor szólok, de nem kérdezel, nincs kifogás, jössz egyből.

A Blikk szerint hiába adták be bizonyítékként a csetes beszélgetéseket, azokat a rendőrség nem vette figyelembe. A hivatalos indoklás szerint a sértettek a történtek után több mint 30 nappal tettek feljelentést, és a cselekmény valójában nem történt meg.

A lapnak nyilatkozó ügyvéd szerint azonban még van remény, ugyanis az érintettek panasszal élhetnek a nyomozás lezárása ellen. És ha ezt is elutasítanák, akkor pótmagánvádat nyújthatnak be.

Rovatok