Index Vakbarát Hírportál

A gyenge nő, akit elvertek, igen is erős

2015. július 20., hétfő 18:46

A Délmagyar.hu úgy tudja, hogy a szombat éjjel Szegeden megvert lányt hétfő délelőtt megműtötték, egy lemezt kellett beültetni az arccsontja helyére. A műtét előtt pár órával a Facebookon azt üzente az érte aggódóknak: Meggyógyulok!

A Szegedi Tudományegyetem hivatalos Facebook oldalán ismertette álláspontját a hallgatóuk ellen a hétvégén ismeretlen tettesek által elkövetett bűncselekménnyel kapcsolatban: "Az SZTE elítéli az erőszakot és a rasszizmust, és együttérzését fejezi ki a bántalmazott egyetemi polgárával. Egészségügyben dolgozó kollégáink mindent megtesznek mihamarabbi gyógyulása érdekében, a hallgatót holnap előreláthatólag hazaengedik a klinikáról. Az SZTE arra kéri a város lakosságát és egyben saját polgárait, hogy ha bármilyen információval rendelkeznek az üggyel kapcsolatban, segítsék a hatóságok munkáját."

A lány köszöni

A megvert lány tegnap ezt írta a Facebookon: "Mindenkinek köszönöm a támogatást! Igyekszem felépülni és megmutatni, hogy az a gyenge nő, akit elvertek igenis erős. Meggyógyulok, és ehhez nagyon köszönöm a sok jó kívánságot és törődést, sokat jelent!"

A barátja szomorú

A barátja, Viktor, akit bőrszíne miatt gyermekkora óta több támadás ért pedig ezeket írta (betű szerint idézzük):

"Csak remélni tudom, hogy elkapják őket. Iszonyú rossz érzés, hogy hiába próbaltam a barántőmet védeni, nem birtam a négy nehézfiúval. Küzdöttem, próbáltam védeni magunkat, de kevésnek bizonyultam, bárcsak elérhettem volna, hogy én kapjam mind azt amit kedvesemnek és a testvérének okoztak, (függetlenül attól amit kaptam is es adtam is vissza), csak hogy megvédhessem őket. Sajnos nem ez volt az első és bizonyára nem is az utolsó ilyen dolog ami velem történt, gyermek koromtól egészen ezideáig.

Eleve meglepett, hogy nőt egyáltalán megütöttek. Nem hogy egy 110 kilogrammos erős férfi egy 45kilogrammos fiatal törékeny lányt. Itt Magyarországon úgy tudtam, hogy nem így nevelik az embereket, ahogy engem sem erre neveltek a szüleim.

Külön szomorú, hogy az újsagírok is igen hiányosan hozzák le a történetet. Kihagyva a leány további sérüléseit , és a testvérén bekövetkezett sérüléseket is beleértve. Több újságban is.

Külön köszönöm, hogy ilyen sokan velem vannak, mind Magyarországon és mind nem Magyarországon élő emberek akik úgy érzik, hogy az ilyen jellegű támadásoknak nem kellene megtörténnie senkivel sem! Tisztelettel, Viktor a lány párja!"

Előzmény

Ahogy a Délmagyar.hu beszámolt róla, szombat éjjel egy csoport a szegedi Partfürdőn tartott Wake Up Color Festival környékén, a Belvárosi híd közelében belekötött egy bevándorlónak hitt, félvér fiúba, majd olyan súlyosan bántalmazták a fiú barátnőjét, hogy eltört az arccsontja.

A lap szerint egy fekete ruhás kopasz azért kötött bele a félvér fiúba, mert azt hitte, hogy bevándorló. Elindult felé, hogy megverje, és közben azt kiabálta, hogy „Takarodj az országból!”.

A támadók elmenekültek, mielőtt a rendőrség kiért volna. Közösség tagja elleni erőszak gyanúja miatt nyomoznak ismeretlen tettes ellen.

Rovatok