Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, miért szavazott igennel az olimpiára Karácsony Gergely

2015. július 30., csütörtök 07:13

A Heti Válasz interjút készített Zugló Fodor Gáborával, a kerület PM-es polgármesterével, Karácsony Gergellyel. A Párbeszéd Magyarországért társelnöke szerint az olimpia megrendezésével jól járna Budapest (és Zugló), a Liget-projekttel viszont nem. (Tegyük el a dátumot − 2015. július 29. −, ez a vélemény még akárhogy is alakulhat.)

Karácsony szerint azzal, hogy június 23-án az olimpiára igennel szavazott a közgyűlésben, még nem árulta el azt a politikát, amit értéknek tart, sőt az olimpia szerinte a város hosszú távú fejlődése és a beruházások fenntarthatósága szempontjából is előnyös. De az igazi érvet a végére tartogatta:

ebben az országban olyan stadionépítési őrület volt az elmúlt években, hogy gyakorlatilag tényleg hajszálra vagyunk az olimpiától.

Tehát, annyira nyomja a kormány a pénzt a szar fociba, hogy jó ötlet az olimpia? Vagy az a néhány stadion már majdnem elég egy budapesti olimpia megrendezésére? Tiszta dili!

A Liget-projekttel kapcsolatban viszont hajthatatlan Karácsony. Szerinte ugyan mindkét projektnél ki kell vágni néhány fát, de az olimpiai beruházások olyan területen történnének, ahol nem lenne akkora veszteség. A Ligetnél viszont a beruházás tönkretenné az egyik legfontosabb városi zöldfelületet.

Ezzel párhuzamosan belengette a PM-es politikus, hogy komoly eszközei vannak a Liget-projekt megakadályozására, a részletekről azonban nem szeretne beszélni.

Az interjúból kiderül, hogy a Papcsák féle székely zászlót benthagyta polgármesteri irodájában, de bevitt mellé egy unióst is, illetve hogy polgármesterségét a baloldal egyik mintaprojektjének szánja, de ami ennél is fontosabb:

Karácsony szerint Barabás Richárd tehetséges politikus.

Köszönjük a figyelmet. És most nézzük meg ennek a tehetséges politikusnak az egyik legnagyobb alakítását:

A baloldal megalkuvó politikusai elbuktak

Rovatok