Index Vakbarát Hírportál

Külföldön fogták el a szamurájkarddal rendőrökre támadó férfit

2015. július 30., csütörtök 10:30

Az Egyesült Királyságban fogták el azt a férfit, aki a gyanú szerint 2009-ben szamurájkarddal támadt a vele szemben jogszerűen intézkedő rendőrökre, majd a büntetőeljárás elől külföldre menekült - közölte a Fővárosi Főügyészség.

Az 50 éves férfi 2009 augusztusában a budapesti Dugonics utcában ittas állapotban gépkocsijával szándékosan, nagy sebességgel nekihajtott egy ott parkoló másik autónak, amelyet több méteren keresztül - az előtte lévő szelektív hulladékgyűjtő konténerekkel együtt - tolt maga előtt. A kiérkező rendőrök a gyanúsítottat igazoltatták, a férfi azonban visszakéredzkedett a lakására személyazonosító igazolványáért. Kevéssel ezután kiütötte a bejárati ajtó üvegezett részét, majd a kezében egy szamurájkarddal hadonászva fenyegette a két rendőrt. Miután a férfit lefegyverezték, előállították a kerületi rendőrkapitányságra. A gyanúsított azonban a vele szemben indult büntetőeljárás alól kivonva magát külföldre menekült.

Európai elfogatóparancs alapján az Egyesült Királyságban fogták el és két nappal ezelőtt Budapestre hozták. A férfit még a repülőtéren őrizetbe vették, majd a Budapesti Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki és indítványozta az előzetes letartóztatását.

Rovatok