Index Vakbarát Hírportál

Orbán kérdőre vonta L. Simont a rákellenes barackmag miatt

2015. július 30., csütörtök 16:29

Az Index információi szerint Orbán Viktor is magyarázatot kért L. Simon Lászlótól a "rákellenes" barackmag miatt.

A miniszterelnökségi államtitkár borászata korábban zacskózott sárgabarackmagokat hozott fogalomba saját termékként, és azt hirdette, hogy rákellenes hatású, méregtelenítő, tisztítja a májat és javítja a látást. Kiderült azonban, hogy a hatóanyagokat nem vizsgálták be, a barackmagról sosem bizonyították, hogy védelmet jelentenek a betegségekkel szemben. Az viszont biztos, hogy nagyobb mennyiségben rosszullétet is okozhatnak.

L. Simon hétfőn az RTL Klub kamerája előtt azt állította, hogy nem forgalmazták a bevizsgálatlan magokat, mert tönkre ment a barackmagokat törő gép. Egy további kérdésre lényegében letagadta saját vállalkozását: azt hangoztatta, hogy azért sincs ügy, mert a nevét viselő L. Simon Borászat nem az ővé, hanem a feleségéé.

L. Simon csütörtökön egy rendezvényen zárt körben viszont már azt mondta, elpuskázta a barackmag ügyet, és még Orbán Viktor is felhívta miatta.

Megkerestük a Miniszterelnöki Hivatalt, hogy a kormányfő tényleg kért-e magyarázatot az államtitkártól, illetve, ha igen, kielégítették-e magyarázatai. A hivatal nem cáfolta információnkat. Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csak annyit írt, hogy L. Simon László üzleti vállalkozásaival kapcsolatban L. Simon Lászlót kérdezzük.

Az Index két napja már megkereste a Miniszterelnökséget is, onnan azonban nem érkezett válasz.

L. Simon egyébként éppen Orbánra hivatkozva keveredett nyílt konfliktusba keveredett a Heti Válasz főszerkesztőjével. Az államtitkár személyes sértésnek vette Borókai Gábor egyik kritikus hangú írását, és azzal vágott vissza, hogy aki a Miniszterelnökséget támadja, az valójában az "orbáni szándékot", sőt magát Orbán Viktort támadja.

Rovatok