Index Vakbarát Hírportál

Három rendőrt is embercsempészettel gyanúsítanak

2015. augusztus 3., hétfő 10:58

Öt embert, köztük három rendőrt vett őrizetbe bűnszövetségben elkövetett embercsempészet és más bűncselekmények gyanúja miatt a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF).

A közleményük szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben a KNYF szegedi regionális osztálya július 29-én egy Bács-Kiskun megye déli részén, Hercegszántó térségében működő embercsempész hálózat több tagjánál tartott házkutatást, írja az MTI.

A megalapozott gyanú szerint a rendőrök figyelték az 51-es főúton a járőrök mozgását és erről egymással, illetve civil társaikkal egyeztettek. Ezzel segítettek elkerülni az illegális határátlépőket szállító jármű ellenőrzését.

A három meggyanúsított rendőr a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon teljesített szolgálatot. A police.hu-n azt írják, hogy a július 29-én őrizetbe vett három rendőr szolgálati jogviszonyát július 30-i hatállyal meg is szűntették.

Még aznap az ügyészség indítványára a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa elrendelte mind az öt, őrizetbe vett ember előzetes letartóztatását.

Rovatok