Index Vakbarát Hírportál

4,4 milliárdból monitorozhat a Nézőpont-csoport

2015. augusztus 10., hétfő 14:09

Gigaközbeszerzést nyert kormányzati médiamonitor szolgáltatásra a Nézőpont Csoport Zrt. cége. A Médianéző Kft. 2018 végéig tartó 4,4 milliárdos megrendelést kapott a fejlesztési tárcától a minisztériumok és több állami szervezet sajtófigyelésére.

Orbán Viktor egykori tanácsadója az év elején megvette a Nézőpont Intézetet. Győri Tibornak, a Miniszterelnökség volt jogi ügyekért felelős államtitkárának az alapító tulajdonos Mráz Ágoston Sámuel adta el a részvénytársaság 100 százalékos üzletrészét.

Az egykori államtitkárnak már nem kell tartania attól, hogy a következő években állami megrendelés nélkül maradt a cégcsoport.

A Nézőpont Zrt. tulajdonában lévő Médianéző Kft. ugyanis három éves szerződést kapott a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól.

A Médianéző szerződése szerint a „kormány tevékenység, illetőleg a magas szintű állami döntéshozatalt támogató és közvetlen kormányzati tevékenységhez kapcsolódó média monitoring” a feladata. Ezt kiegészíti a belföldi hírfigyelés, médiafigyelés, nemzetközi médiafigyelés, médiafogyasztási kutatás, médiaelemzés és médiahatás-vizsgálat is.

Mráz Ágoston, a Nézőpont Zrt. jelenlegi vezérigazgatója az Indexnek azt mondta, hogy a cég már 2011 óta végzi a kormányzat számára a médiafigyelési feladatokat, de most nem csak a kormány, hanem számos háttérintézmény, NAV, ORFK sajtófigyelése is bekerült a szerződésben előírt feladatkörbe. Mráz elmondta, hogy a megrendelés 2018 decemberéig szól, összesen 20-féle szolgáltatás ellátásra, amelynek csak egyik eleme a napi 120 médiaszemle legyártása. A megbízással 200 ember kap munkát a Médianézőnél.

Rovatok