Index Vakbarát Hírportál

Pszichiáternek vallotta be a gyilkosságot a kamaraerdei ápoló

2015. augusztus 13., csütörtök 08:48

Ahogy azt szerdán megírtuk, múlt kedden a fővárosi, kamaraerdei idősek otthonában egy ápoló minden előzmény nélkül megfojtott egy idős nőt. A Blikk úgy tudja, hogy I. Tamás a gyilkosságot egy interneten megkeresett pszichiáternek vallotta be, ő értesítette a rendőröket.

Az idős nőt egy párnával fojtotta meg az ápoló, az otthonban azonban mindenki azt hitte, hogy természetes halállal halt meg. Az ápolót az egyik legjobb és legkedvesebb munkatársnak tartották.

I. Tamás a pszichiáternek azt mondta, hogy tucatnyi idős embert akart meggyilkolni, és ezektől a gondolatoktól maga is megrémült. A 33 éves férfi többször állt már gyógyszeres pszichiátriai kezelés alatt.

Az idősek otthonának fenntartója a Fővárosi Önkormányzat, amelynek sajtóosztálya azt nyilatkozta a lapnak, hogy a férfi alkalmasságát egy egészségügyi szolgáltató kft. igazolta, az időszakos vizsgálaton is „alkalmas" minősítést kapott, és érvényes erkölcsi bizonyítványát is bemutatta. Mint mondták, nincs olyan jogszabály, amely előírná a munkavállaló pszichiátriai vizsgálatát.

Az ápoló ügyvédje a lapnak azt mondta, hogy a férfinak az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kellett megkezdenie előzetes letartóztatását.

Rovatok