Index Vakbarát Hírportál

Már fotóval keresi a rendőrség a szír fiút

2015. augusztus 15., szombat 18:18

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a lakosság segítségét kéri annak a 13 éves szír fiúnak a megtalálásához, aki augusztus 4-én tűnt el a röszkei határátkelőhely közelében.

Pénteken írtuk meg, hogy eltűnt a fiú: az erdőben bujkált, amíg a bátyját elfogták, és a testvére hiába szólt, hogy az öccse is a közelben van, ezt a rendőrök nem értették, és elvitték őt egyedül.

Léderer András, menekülteken segítő önkéntes jelentette az esetet a rendőröknek hétfőn, amikor tudomására jutott. Az önkéntes pénteken úgy tudta: a rendőrök nem kérték be a pályaudvarok kameraképeit, a gyereket nem kezdték el keresni.

Az eltűnt fiúról szombaton közlemény jelent meg a police.hu-n, eszerint Mohamed Sultan Al Alosh érvényes saját névre kiállított útlevéllel rendelkezik. Közölték a fotóját és a személyleírását is: körülbelül 150 cm magas, kövérkés testalkatú, barna bőrű, barna hajú, kékeszöld szemű, alsó ajka alatt egy anyajegy található. Aki tud róla, itt találja az elérhetőségeket, ahol jelentkezni lehet az információval.

Rovatok