Index Vakbarát Hírportál

Lázár nyilvánosan is megmondta L. Simonnak azt, amit amúgy már megmondott neki

2015. augusztus 16., vasárnap 21:22

Nagyra értékelem L. Simon László államtitkár úrnak a Miniszterelnökségen végzett munkáját, ugyanakkor már neki is jeleztem azt az álláspontomat, hogy aki állami vezető lesz, az akkor teszi a legjobbat, ha megszabadul minden valós befolyást jelentő gazdasági érdekeltségétől

- írta közleményében Lázár János. Persze felvetődik a kérdés, hogy ha már neki korábban jelezte az álláspontját, akkor ez a közlemény L. Simonnak vagy a nyilvánosságnak szól, esetleg mindkettőnek.

Egyébként úgy folytatódik, hogy Lázár nyomatékosan felhív. De tényleg:

A jövőben nyomatékosan felhívom a Miniszterelnökségen dolgozó államtitkárok, helyettes államtitkárok figyelmét, hogy üzleti tevékenységet ne folytassanak!  Azért, hogy ne fordulhasson elő olyan helyzet velük kapcsolatban, ahol az összeférhetetlenségnek, vagy a visszaélésnek akárcsak a gyanúja is egyáltalán felmerülhet.

És hogy mi a baja a nyomatékosító Lázárnak L. Simonnal? 

Az, hogy L. Simon László nem mondott igazat, mikor letagadta, hogy tulajdonosa lenne a rákellenes, látásjavító barackmagot gyártó cégnek, noha az a cégnyilvántartás és az államtitkár vagyonbevallása szerint is az övé.

Rovatok