Index Vakbarát Hírportál

Bécs helyett Belgrádba indult a lúzer embercsempész

2015. augusztus 18., kedd 10:55

Bomba üzletnek tűnt az elején, foglalhatná össze tapasztalatait az a szerb embercsempész, akit a hétvégén helyeztek előzetes letartóztatásba Szegeden.

Az illető összefutott néhány ismeretlen szerb személlyel, akik vázolták előtte a nagy lehetőséget:

kap 1000 eurót!

Ehhez csak néhány, ilyen esetben szokásos apróságot kell megtennie:

Miután egymás markába csaptak, a megbízók egy SIM kártyával is megfejelték az ajánlatot, hogy segítségével további utasításokat is tudjanak adni a férfinak.

A ravasz csempész az utasításoknak megfelelően augusztus 14-én éjjel 1 óra körüli belépett Röszkénél Magyarország területére, és gondos bocs módjára megvásárolta a szükséges valamennyi autópálya-matricát. Leparkolt az előre megbeszélt helyen, ahol hamarosan megjelent az a 17 szír és 12 iraki állampolgár, akiket a fenti ismeretlen szerb személyek már átjuttattak a zöldhatáron. Bármekkora is volt a kisbusz, a 29 menekült bepréselte magát a járműbe, a sofőr pedig beletaposott a gázba. Felhajtott a sztrádára,

és elindult Ausztria felé, de Szerbia irányába.

Mivel a határhoz közel a határ, a tévedésre hamar fény derült: Röszkénél ellenőrizték őt és járművét. Hamar kiderült a turpisság, így őt és a migránsokat is előállították.

A balszerencsés sofőr ellen vagyoni haszonszerzés végett az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárás, ráadásul a férfit az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán előzetes letartóztatásba is helyezte. Az ügyben a nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a Szegedi Járási Ügyészség felügyelete mellett.

Rovatok