Index Vakbarát Hírportál

1600 migráns a keddi mérleg

2015. augusztus 19., szerda 08:40

37 csoportban 1633 illegális bevándorlóval, köztük 372 gyermekkel intézkedtek a rendőrök kedden, Csongrád megye déli részén. A legnagyobb csoportot Röszke közelében este fogták el. Ott 102 szír, 27 pakisztáni, 13 afgán és 3 bangladesi állampolgár lépte át a zöldhatárt.

Ugyanitt a rendőrök több segítőt, csempészt is elfogtak a nap során. A 36 éves szegedi K. Teréz és a 25 éves szegedi K. Krisztián autójukban négy szír illegális bevándorlót szállított volna Budapest felé. Négy szír bevándorló utazott abban a kocsiban is, amit egy 53 éves szerb férfi vezett ugyanebbe az irányba. A segítők ellen „jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja” miatt indult büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség járőrei 5 órakor egy kisbuszt állítottak meg. A sofőr megpróbált elszaladni, de elfogták. A járműben két szír férfi utazott, akiket Nyugat-Európába szállított volna a 39 éves szerb férfi. Őt embercsempészés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették — írja a police.hu.

Mostantól egyébként az illegális bevándorlók által gyakran igénybe vett Győr és Bécs közötti EuroRegio vonatokat is ellenőrzi a rendőrség — ezt a Készenléti Rendőrség bevetési főosztályának vezetője az M1-en mondta el a szerda reggeli adásban.

Rovatok